Hengelose Koren Koepel

In 1993 werd de Hengelose Koren Koepel (HKK) opgericht. De belangenvereniging vertegenwoordigt de aangesloten koren richting de gemeente en de muziekschool. Er zijn veel genres binnen de koepel zoals pop- en evergreenkoren, een theaterkoor, een oratoriumkoor, een klassiek koor, mannenkoor, gemengd kamerkoor, vrouwenkoor, Byzantijns koor of kwintet. De Korenkoepel organiseert ieder jaar het 4-korenconcert zodat koren en publiek kennismaken met verschillende genres.
Onderstaande koren hebben zich momenteel bij ons aangesloten.
Heeft u ook belangstelling voor een HKK-lidmaatschap? Neem dan contact op met het bestuur van de HKK via hengelosekorenkoepel@gmail.com

Aangesloten koren:

AmaZing Hengelo – Ladies Choir
Repetities   dinsdagavond 20-00 -22.00 uur, Locatie Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 7558 CP  Hengelo. Contact secretaris@amazinghengelo.nl, www.amazinghengelo.nl. Zoals in de naam al vermeld staat, een “ladies only” popkoor. We zingen nummers van o.a. Kensington, Pink, Ed Sheeran, maar ook Nick en Simon en Bløf. Bij het jaarlijkse korenfestival Amusing Hengelo zijn we een graag geziene gast. AmaZing Hengelo Ladies Choir is een ambitieus koor en streeft naar een zo hoog mogelijk niveau, dit in combinatie met veel gezelligheid en een goede sfeer. Dames in alle leeftijden zijn welkom om twee keer vrijblijvend mee te komen repeteren. Zang of koorervaring is geen voorwaarde, plezier in zingen staat voorop! Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent Albert van Eldik.

ARTE VOCALE Gemengd kamerkoor
Repetities maandag 19.45 – 22.00 uur, Locatie Thaborkerk, Gerrit Peuscherstraat 1, 7558 BA Hengelo. Contact secretariaat@kamerkoorartevocale.nl, www.kamerkoorartevocale.nl.
Arte Vocale is een kamerkoor met geschoolde zangers die zingen vanuit hun gezamenlijke passie voor klassieke muziek. We zingen een breed repertoire dat alle periodes omvat en werken op projectbasis onder de bezielende leiding van Jurriaan Poesse. Er wordt gestreefd naar minimaal twee projecten per jaar met afwisselende en uitdagende programma’s, waarin regelmatig de samenwerking wordt gezocht met andere koren en/of instrumentalisten. Elk project staat ook open voor deelname van nieuwe zangers.

EVERPOP Gemengd popkoor
Repetities dinsdag 19.30 – 21.45 uur, Locatie De spil, Willem de Clerqstraat 23, 7553 VA  Hengelo. Contact everpopzangkoor1980@outlook.com, www.everpop.nl                      Everpop is een gemengd koor, bestaand uit 25 personen. Wij zingen popnummers, voornamelijk Engelstalig maar ook Nederlandse nummers. Graag zien we nog meer mannen die zich aansluiten bij ons koor. Kom een keer kijken!  Voor meer informatie zie contact.

TWENTE VOETBALKOOR Gemengd koor
Repetities donderdag 19.30-21,00 uur, Locatie Buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd, Contact lennekeherben@home.nl,  twentevoetbalkoor.nl                                                                   Het FC Twente Voetbalkoor is een dynamisch koor. Het is een gemengd koor. Ons repertoire bestaat uit voetballiederen van FC Twente en sfeernummers. Bij de meeste nummers hebben we een choreografie bedacht, ons koor staat nooit stil. We treden op in FC twente tenue, witte broek, rood shirt en FC twentesjaal,  in de Grolschveste, zorginstellingen en bij feesten. We hebben gemiddeld 15 optredens per jaar. We zijn met geen ander koor te vergelijken. We hebben binding met Scoren in de Wijk.

KANALJEROOD Gemengd koor
Repetities zondag 19.30 – 21.45 uur, Locatie Buurthuis De Tempel, Booggang 2, 7552 JZ Hengelo (postadres). Contact, info@kanaljerood.nl, www.kanaljerood.nl,             Kanaljerood ontstond in 1980, als ‘Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood.   Het wilde haar stem laten horen over diverse aspecten van de samenleving met een maatschappijkritische insteek. Van daaruit trad het ook met regelmatig op bij diverse lokale en landelijke manifestaties. In latere jaren ontstond de wens om meer projectmatig te zingen en vanaf 1990 bestaat het koor als ‘Projectkoor Kanaljerood. Dit gemengde koor zingt nog steeds vanuit een brede maatschappelijke betrokkenheid, of een actueel thema dat de leden bezighoudt. Rond een nieuw project worden liederen gecomponeerd, vertaald, bij elkaar gezocht of samengesteld. Uit het koor wordt per project een projectcommissie bestaande uit een aantal leden van het koor dat de algehele organisatie onder haar hoede neemt. Een leuke manier om direct betrokken te zijn bij de voorstellingen die ontstaan.  Aan zo’n project wordt ongeveer 1,5 jaar gewerkt.
Voor meer informatie zie onze website.

KONINKLIJK HENGELO’S MANNENKOOR
Repetities donderdag 20.00 -22.00 uur, Locatie Stichting Oyfo, Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 TJ Hengelo. Contact www.khmk.nl.
Het Koninklijk Hengelo’s mannenkoor is een koor voor uitsluitend mannen.
De 53 zingende leden treden enkele keren per jaar gezamenlijk op, al of niet in combinatie met andere koren of een orkest, met een breed repertoire.
Een aantal leden van het koor (12) vormen het koor Bison Futé, dat samen met of los van het grote koor optredens verzorgt. Dit koor is in de corona tijd gestopt en het ziet er naar uit dat dit zo blijft.
Met Kerst wordt ook opgetreden met een kleinkoor dat zich voornamelijk presenteert op kerstmarkten en instellingen voor zieken en bejaarden.
Website: www.KHMK.nl

LAGE DAMES HOGE HEREN Close harmony groep
Repetities dinsdag 20.00 – 22.00 uur, Locatie Sint Janschool, Oude Postweg 55-57 7553 DA Hengelo. Contact riette@rbbh.nl, www.lagedameshogeheren.nl.                                             LDHH is een enthousiast, gezellig, gemengd koor met maximaal 20 leden. Wij zingen zowel met pianobegeleiding als a-capella. Ons repertoire bestaat uit 5 stemmige jazz- funk- en popnummers. Wij streven ernaar de lat steeds weer hoger te leggen, om de boodschap van het nummer goed over te brengen, maar we willen het samen ook gezellig hebben. Onze uitstraling, ons enthousiasme, onze choreografie en onze mooie samenklank maakt dat het publiek graag naar ons komt luisteren en kijken. Kom ook!!

LADIES ONLY, Vrouwenensemble
Repetities donderdag 20.00 – 22.00 uur, Locatie De Bussenkamp, Isaac Da Costastraat 83, 7552 VV  Hengelo. Contact info@vrouwenkoor-ladiesonly.nl, www.vrouwenkoor-ladiesonly.nl.
Vocaal vrouwenensemble Ladies Only is een ambitieus en enthousiast koor met ongeveer 20 leden. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman zingt het koor klassieke muziek uit verschillende periodes; twintigste-eeuwse en hedendaagse muziek is daarbij goed vertegenwoordigd. Jaarlijks worden meerdere concerten gegeven. Ladies Only heeft regelmatig plaats voor nieuwe leden, die bij voorkeur niet ouder zijn dan 55 jaar. Voor informatie zie contact.

MISCELLANEOUS Vocaal Vrouwenensemble
Repetities maandag 20.00 – 22.00 uur, Locatie theaterzaal Twickelcollege, Woolderesweg 130, 7555 LC Hengelo. Contact  ja.mar@home.nl,www.miscellaneous.nu                       Miscellaneous Vocaal Vrouwenensemble, is in het najaar van 1993 ontstaan vanuit een groep (oud)leerlingen van Karin van der Tuin, voormalig zangpedagoge aan de Muziekschool in Hengelo. Het ensemble groeide uit tot een enthousiaste en gezellige groep van 15 vrouwen en zingt overwegend klassiek repertoire dat speciaal voor twee, drie of vier vrouwenstemmen is gecomponeerd of gearrangeerd. Dit repertoire varieert van renaissance en romantische muziek tot modern klassieke muziek. Soms wordt ook lichte en populaire muziek gezongen.Het ensemble zingt kerkelijke en wereldlijke werken, zowel a capella als met begeleiding. Miscellaneous repeteert in Hengelo, maar haar leden zijn afkomstig uit heel Twente.

OPUS ’94 klassiek gemengd koor
Repetities woensdag 20.00 – 22.00 uur, Locatie Kristalkerk, P.C. Hooftlaan 210, 7552 HE  Hengelo. Contact secretaris@opus94.nl, www.opus94.nl                                                             Opus ’94 is een gemengd koor van ongeveer 50 leden , waarbij vooral plezier in het zingen en kwaliteit voorop staan. Het koor wil zich graag blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we ontspanning en elkaar ontmoeten ook belangrijk. Het koor zingt vooral klassieke werken, maar vindt het ook leuk om af en toe lichtere muziek te zingen. Opus ’94 doet, als het programma en de agenda het toelaten, mee aan Amusing Hengelo en het koor gaat eens per twee jaar een weekend samen weg. Dit uitstapje wordt gecombineerd met een concert/optreden elders. Het koor hoopt de komende tijd qua leden aantal te groeien naar zo’n 55 leden, waarbij een goede onderlinge verhouding tussen de stemgroepen belangrijk is. Opus ’94 staat sinds februari 2014 onder leiding van Bram van der Beek. Jos Beunders begeleidt het koor op piano. Voor sommige uitvoeringen maakt Opus ’94 voor de begeleiding gebruik van orkest of orgel. Het koor geeft minimaal 2 uitvoeringen per jaar.

POPenzo vrouwenkoor
Repetities dinsdagavond 20.00 – 22.00 uur, Locatie De Tempel, Booggang 2, 7552 JZ Hengelo. Contact info@popenzo.nl, www.popenzo.nl                                                                   POPenzo is een enthousiast en swingend vrouwenkoor uit Hengelo. Plezier in zingen is voor ons heel belangrijk en dat willen we samen met de inhoud en beleving van ons repertoire overbrengen op het publiek. Dit versterken we door een passende choreografie. Ons koor bestaat uit ongeveer 28 vrouwen, staat onder enthousiasmerende leiding van Alex Leenders en wordt tijdens optredens begeleid door een eigen band met ervaren muzikanten. Door swingende, moderne nummers af te wisselen met oude klassiekers in een ‘POPenzo jasje’, brengen wij graag onze enthousiaste klanken ten gehore. Wij proberen ieder arrangement nét weer even iets anders uit te voeren dan andere koren. Ons voordeel daarbij is dat veel van onze arrangementen zijn geschreven door onze vorige pianiste Marion Willems. Zij kent ons koor van binnen en van buiten. Zij weet wat onze kwaliteiten en sterke punten zijn en zo maakt zij van ieder arrangement telkens weer een uitdaging.

Smartlappenkoor Eig’nwies
Repetities:  donderdagavond 19.45-21.30 uur, School `t Korhoen, Korhoenstraat 2 Hengelo.
Info: www.eignwieshengelo.nl Contact: info@eignwieshengelo.nl
Eig’nwies is een gemengd koor dat vooral oude en nieuwe smartlappen, levensliederen en shanty’s zingt. Het koor is opgericht in 2014 en telt nu 60 zingende leden. Het koor wordt begeleid door accordeon en gitaar en heeft Ingrid van Ree als dirigent. We repeteren in de hal van ’t Korhoen op donderdagavond. Voor het zingen in het koor staat het plezier voorop. Zangers en zangeressen hoeven niet van muziek te kunnen zingen, maar we zingen wel meerstemmig en ook wordt af en toe gewerkt met voorzang. Een paar keer per jaar treden we op en dan genieten niet alleen wij maar ook ons publiek. Op dit moment is er een ledenstop voor vrouwelijke stemmen.

KOORSCHOOL LAMBERTUS HENGELO
Repetities:   woensdag 16.00 en 16.45 uur/vrijdag 16.30 uur, Parochiehuis Lambertusbasiliek, Enschedestraat 1, 7551 EE  Hengelo
De koorschool Lambertus is een zangopleiding voor kinderen vanaf 4 tot 18 jaar,
verdeeld over 3 leeftijdsgroepen:
– groep C voor kinderen vanaf 4 jaar
– groep B voor kinderen vanaf 8 jaar
– groep A vanaf 12 jaar
Er wordt met veel plezier gewerkt aan de muzikale vorming van de kinderen en
laat hen kennismaken met de grote schat aan koormuziek in allerlei stijlen en
verschillende talen onder leiding van een professionele dirigent.
Voor meer informatie:
Louis ten Vregelaar: louistenvregelaar@gmail.com/ 0636018203

TCOV Concertkoor Twente
Repetities  dinsdag 19.45 – 22.00 uur, Locatie Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20, 7551 AG  Hengelo. Contact secretaris@tcov.nl, www.tcov.nl
TCOV Concertkoor Twente levert gedurende haar lange bestaan een belangrijke bijdrage aan de muziekcultuur in de Twentse regio d.m.v. de uitvoering van monumentale werken zoals de Matthäus Passion van Bach, de Messiah van Händel en het Deutsches Requiem van Brahms.
Een tachtigtal zangeressen en zangers, afkomstig uit Hengelo en omliggende plaatsen, komt iedere dinsdagavond bij elkaar om te repeteren. Voor de repetitie begint is er verplichte koorscholing. Dit is noodzakelijk om elk jaar twee grote werken op een kwalitatief hoogstaand niveau ten gehore te kunnen brengen. Een hele prestatie, die door een groot publiek uit Twente en daarbuiten gewaardeerd wordt.
Contact: secretaris@tcov.nl      Website: www.tcov.nl

Opus ’94 is een gemengd koor van ongeveer 50 leden , waarbij vooral plezier in het zingen en kwaliteit voorop staan. Het koor wil zich graag blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we ontspanning en elkaar ontmoeten ook belangrijk.
Het koor zingt vooral klassieke werken, maar vindt het ook leuk om af en toe lichtere muziek te zingen.
Opus ’94 doet, als het programma en de agenda het toelaten, mee aan Amusing Hengelo en het koor gaat eens per twee jaar een weekend samen weg. Dit uitstapje wordt gecombineerd met een concert/optreden elders.Het koor hoopt de komende tijd qua leden aantal te groeien naar zo’n 55 leden, waarbij een goede onderlinge verhouding tussen de stemgroepen belangrijk is. We zijn vooral op zoek naar leden tussen 30-40 jaar!
Opus ’94 staat sinds februari 2014 onder leiding van Bram van der Beek. Jos Beunders begeleidt het koor op piano. Voor sommige uitvoeringen maakt Opus ’94 voor de begeleiding gebruik van orkest of orgel. Het koor geeft minimaal 2 uitvoeringen per jaar.
Voor meer informatie kijk op onze website:  www.opus94.nl

THE YOUNG EVERGREENS Gemengd koor
Repetities dinsdag 19.45 – 21.30 uur, Locatie Het Wandelhuis (Hengelose Wandel Unie)  Twekkelerweg 249 7553 LX Hengelo. Contact theyoungevergreens@hotmail.com, 
www.theyoungevergreens.nl.
The Young Evergreens is een enthousiast gemengd koor uit Hengelo, bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen, dat onder de muzikale leiding van Max Hilderink staat.
Ons repertoire bestaat uit bekende nummers die uitnodigen om mee te zingen. We zingen o.a. songs van Michael Jackson, Wham, Phil Collins, Chicago, Bløf en Van Dik Hout.
We zingen muziek die zich in de loop der tijd bewezen heeft en herkenbaar is voor een groot publiek.

THEATERKOOR MULTIPLE NOISE Gemengd koor
Repetities maandag 20.00 – 22.00 uur, Locatie Het Korhoen, Korhoenstraat 2, 7557 PC Hengelo. Contact secretaris@multiplenoise.nl, www.multiplenoise.nl                        Theaterkoor Multiple Noise is een enthousiast gezelschap met 20 mannen en vrouwen. Onder leiding van dirigent Ton Annink en Regisseuse Mareen Hoek maken ze dynamische voorstellingen, waarbij het repertoire varieert van klassiek tot rock. Daarnaast zetten ze bestaande nummers graag in een eigen, vernieuwd arrangement. Ook zijn ze dol op een uitdaging door bijvoorbeeld te zingen in het Fins, Zweeds of Frans. Naast eigen voorstellingen, treden ze op tijdens korenfestivals en openbare concerten.

TWENTS BYZANTIJNS KOOR Mannenkoor
Repetities woensdag 20.00 – 22.15 uur, Locatie De Bussenkamp, Isaac da Costastraat 83, 7552 VV Hengelo. Contact han_paus@hotmail.com, 
www.twentsbyzantijnskoor.nl
Het Twents Byzantijns Koor bestaat uit 9 mannen 2 keer 3 tenoren, 2 baritons en 2 bassen. Gezongen wordt vnl. Slavisch repertoire zowel ouder werk (Rachmaninov, Tsjaikovsky, Bortniansky e.a.) als moderner (Hristov, Pavlov e.a.). Het koor staat onder leiding van Ivo Boytchev. Vrijblijvend kennismaken kan altijd, neem dan contact op met het secretariaat of bel 074-2773347.

Vocal Group XXL                                                                                                                                         Repetitie maandag 20.00 – 22.00 uur, Locatie dr. Kuyperschool, aan het dr. A. Kuyperplein 14 te Hengelo. Contact secretaris@vocalgroupxxl.nl, www.vocalgroupxxl.nl
Wij zijn Vocal Group XXL: een enthousiaste groep gezellige mensen met ambitie. We delen allemaal dezelfde passie, namelijk de passie voor muziek.
Samen zingen we de leukste nummers, repeteren we hard en maken we vooral ook veel plezier. We vinden dat je aan een passie plezier moet bleven en dat het energie moet opleveren om gezamenlijk te groeien naar een hoger niveau.

VOCAL HARMONY Gemengd koor
Repetities maandag 19.30 – 21.30 uur, Locatie Speeltuin de Jeugd, Antoniusstraat 52, 7553 WE Hengelo. Contact vocalharmonygemengdkoor@gmail.com, www.gemengdkoorvocalharmony.nl                                                                                                           Wij zijn het Vocal Harmony Koor, wij bestaan uit 18 dames. Was een gemengd koor maar helaas geen heren meer. We zingen klassiek maar ook populair.

WLADIMIR, Byzantijns mannenkoor
Repetities dinsdag 19.30 – 21.30 uur, Locatie Gebouw KSG ‘De Batavier’, Elsbeekweg 10, 7557 CC Hengelo. Contact  f.j.gelevert@hetnet.nl, www.wladimir-hengelo.nl.              Wladimir Byzantijns mannenkoor bestaat uit 20 leden.

HKK bestuur
Voorzitter: Henk van Zonneveld
henk_van_zonneveld@planet.nl

Martine Duenk
mduenk@home.nl

Nynke Jansma
njansma56@gmail.com

Algemeen bestuurslid en agenda Kunst in Hengelo: Marian Kattenpoel
mckattenpoel@gmail.com