Voorjaarsconcert Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia met eigen dirigent Luís Andrade als solist!

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo geeft onder leiding van dirigent Luís Andrade, op vrijdag 10 maart in de Kristalkerk te Hengelo en op zondagmiddag 12 maart in de Hofkerk te Goor een concert. Op het programma staan Ouverture Hänsel und Gretel, van Humperdinck, het celloconcert in C van Haydn, en de symfonie nr. 2 van Brahms. Als solist in het celloconcert treedt onze dirigent Luís Andrade op, wat voor het orkest ook een bijzondere ervaring is.

De op Madeira geboren dirigent en cellist Luís Andrade is een van Portugals meest veelzijdige muzikale persoonlijkheden. Hij is als cellist en als dirigent regelmatig te gast in de muziekcentra van Europa.
Na zijn debuut in zijn thuisland met het Madeira Orkest in 2013 volgden talloze producties als cellist en als dirigent. Als cellist is Luís Andrade een veel gevraagd kamermusicus.
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia is dan ook zeer verheugd het celloconcert samen met hem uit te voeren.

U bent van harte welkom dit concert bij te wonen. Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift bij de uitgang op prijs gesteld.

Op het programma staan de volgende werken:

Engelbert Humperdinck Ouverture Hänsel und Gretel
Joseph Haydn Celloconcert in C
Solist: Luís Andrade

Johannes Brahms Symfonie no. 2 in D majeur

Datum: vrijdag 10 maart 2023
Plaats: Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210 Hengelo
Tijd: 20.00 uur

Datum: zondagmiddag 12 maart 2023
Plaats: Hofkerk
Diepenheimseweg 2 Goor
Tijd: 15.00 uur

Vrije gift na afloop contant of met bankpas
www.ksocecilia.nl

Zing mee in Grootkoor Twente

Startdatum ‘Zing mee in Grootkoor Twente’ start op 27 september a.s.!

Dus wees er snel bij!  Samen zingen van 19.15 tot 22.00 uur

Henk Poort zingt mee bij de uitvoering! Hoe gaaf is dat?

Samen zingen doet iets met je, ontspant en geeft energie!
In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor
Twente. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 19 december in Schouwburg Hengelo.

Solistische medewerking zal worden verleend door zanger Henk Poort met begeleiding van pianist Rob van Dijk.

Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. De behoefte aan samen zingen is groot en ondanks de coronastop zijn de dirigenten optimistisch over de toekomst. Zingen is niet alleen leuk, maar is ook goed voor onze gezondheid. Het verbindt en houdt je fit. “Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, aldus Van der Mei.

Het Grootkoor Twente is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op maandagavond 27 september, 18 oktober, 8 en 29 november en een generale op 19 december.

De repetities worden gehouden in de Kristalkerk, P.C. Hooftlaan 210 in Hengelo, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven waardoor je steeds vrijer gaat zingen in het Grootkoor.

Henk Poort
De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Henk Poort heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het kerstconcert zal plaatsvinden op 19 december in Schouwburg Hengelo.

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in een prachtige theaterzaal met Henk Poort, iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven.

Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.