Veelzijdige amateurkunst in Hengelo

In Hengelo wordt veel kunst bedreven; op alle niveau’s. Er zijn talloze amateurkunstverenigingen/-platformen/-initiatieven die het hele jaar door enorm actief zijn. Dat zit in onze genen en iedere vorm van kunst is een heerlijke manier om je te uiten, om door die kunstzinnige ogen om je heen te kijken en een bijdrage te leveren aan onze stad en aan de inwoners van onze stad.

DE WAK?  jarenlang hebben we het weekend van de amateurkunst gevierd. Hiervan is met volle teugen genoten. Ook editie 2019 was weer een enorm succes met als cadeautje schitterend weer en daarmee veel publiek. Of een Weekend Amateurkunst voortgang gaat vinden is nog onduidelijk.

PROMS21  De vier amateurkunstkoepels hebben zich in 2018 verenigd in de Stichting Federatie Amateurkunst Hengelo. Deze stichting beijvert zich voor de amateurkunst in den brede en maakt zaken mogelijk die groots en overkoepelend georganiseerd worden.

Na het enorme succes van PROMS18 heeft de gezamenlijke amateurkunst i.s.m. Schouwburg Hengelo besloten nogmaals zo’n grandioos evenement op te pakken voor 2021. Nu al wordt er keihard gewerkt aan PROMS21 door een werkgroep o.l.v. een projectleidster; om alles in gang te zetten, iedereen bereid te vinden, alle expertise te bundelen en fondsen te benaderen. Het betrokken orkest gaat zich al voorbereiden, gastmuzikanten m/v worden al benaderd.  Zo ook hebben de beide koren opnieuw heel wat te repeteren en natuurlijk zullen straks Hengeloërs gevraagd worden om weer mee te doen met een aantal nummers als zanger m/v en/of muzikant m/v.  Blijft u de ontwikkelingen volgen!

 Amateurkunst brengt mensen bij elkaar, haalt talenten naar boven, verbindt mensen aan elkaar en aan de stad.

Maar wat als je een drempel ervaart om je aan te sluiten bij een club of initiatief? of door beperkende omstandigheden niet meer mee kunt doen?

We staan naast onze verenigings-/clubgebonden kunstuitingen ook dit jaar voor participatie en community-art. Met andere woorden, waar we een mooie bijdrage kunnen doen aan onze samenleving doen we dat graag. Middels diverse activiteiten zoals schilderen met ouderen, interactief theater over thema’s die leven onder mensen die zich eenzaam voelen.

Onze samenleving verandert; aan de bevolkingsopbouw zien we dat we steeds ouder worden en er steeds meer ouderen in onze stad wonen die niet als vanzelfsprekend in rijk contact staan met hun omgeving; eenzaamheidsgevoelens groeien, ook in Hengelo. Onze community art activiteiten sluiten hierop aan; Hengeloërs kunnen veel voor elkaar betekenen, zeker op creatief en kunstzinnig gebied.

     IEDER KIND EEN KANS!!!

De kansen om je creatief te uiten zijn niet voor iedereen gelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt gezinnen nu in ieder geval ook op kunstzinnig vlak met een financiële bijdrage voor de kinderen. Hoe mooi is dat!

Als úw kind houdt van dans, beeldende kunst, dansen, muziek maken, theater, zang etc…..En u kunt de bijdrage eigenlijk niet opbrengen? Ga dan naar het Jeugd Sport & Cultuurfonds. Informeer bij onze gemeente Hengelo.

Amateurkunstenaars dat zijn u en ik, wij hebben vaardigheden en een zekere kennis over kunst opgebouwd en vooral genieten we ervan, maken we plezier en ontwikkelen we onszelf. Met dit voorrecht willen we graag  mensen ondersteunen waar nodig, blij maken, iets leren, mensen bij elkaar brengen waar teveel stilte is en/of eenzaamheid wordt ervaren.

Kunst (maken) is een prachtige vorm om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Om met elkaar in gesprek te raken en -waar nodig- meer voor elkaar te kunnen betekenen.

Heeft u ideeën, wilt u iets realiseren en zou u onze expertise en/of amateurkunstenaars er graag bij betrekken? Laat het ons weten en mail naar amateurkunsthengelo@gmail.com en blijf onze facebookpagina volgen; www.facebook.com/wak.hengelo  

   Het Verteltheater

 

 Schilderen bij TMZ met ouderen, 3 mooie ochtenden + tentoonstelling

 RAAM!KUNST 2018; Francine Oomen