Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerstconcert Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden

21 december, 2019 @ 19:30 - 21:00

€12,00

Kerstconcert Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden

Het jaarlijkse kerstconcert van de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden is dit jaar rijk gevuld met koormuziek.

Onder leiding van (local hero) Jurriaan Poesse zingt een tweetal prachtige koren: het jonge Vocaal Ensemble Cordier en het Vocaal Ensemble De Troubadours.

In een programma vol stijlvolle (kerst)liederen. Met als rode draad het lied ‘Angelus ad Virginem’. Dit weerklinkt een drietal keren in de Oude Blasius, als teken van het hoopvolle karakter van het programma.

Het programma zal verder naast kerststukken ook een ode brengen aan de winter in zijn lege, donkere en serene schoonheid, als een winterlandschap wat vroeg in de ochtend nog onaangetast aan je voeten ligt. Vanuit deze betoverende sfeer vieren we de Kerst met energieke en hoopgevende koormuziek uit o.a. Ierland en Engeland. Er zullen werken klinken van o.m. Jean Mouton, Hugo Alfvén, Arvo Pärt, Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Michael McGlynn.

Als intermezzo treden de tweelingbroers Julian (piano) en Jelmer (viool) Simmes op. Een keer met de vioolsonate van César Franck en in het indrukwekkende stuk ‘Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Traditiegetrouw sluit het concert af met de samenzang Stille Nacht.

Jonge dirigent Jurriaan Poesse stelde een prachtig programma samen. Met kerstliederen uit o.a. Ierland en Engeland. Werken van Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel), Eric Whitacre, César Frankc, Ola Gjeilo en meer. Afsluiting met Stille Nacht.
De Vocaal Ensembles Cordier en De Troubadours zingen. De instrumentalisten Julian (piano) en Jelmer (viool) spelen en begeleiden. Allen van hoog niveau. Een verstild maar ook enerverend kerstconcert, in de akoestisch indrukwekkende kerkzaal van de Oude Blasius Delden.

Zaterdagavond 21 december, 19:30 – 21:00 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij The Read Shop. Voor leden Cultuurvrienden Oude Blasius Delden €10, voor niet-leden €12. Aan de kerkzaal, op 21 december, vanaf 18:30 uur €12 / €14. Vrije toegang voor jongeren tot en met 16 jaar. Met in de pauze een drankje.

Meer informatie? kijk op www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

 

Gegevens

Datum:
21 december, 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,00

Organisator

Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden
Telefoon:
06-83662077
E-mail:
jjosdevries@gmail.com

Locatie

Oude Blasius Kerk
Kerkplein 3
Delden, Overijssel 7491 BM Nederland
+ Google Maps