Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

JUBILEUMCONCERT ANIMATO

9 november, 2019 @ 20:00 - 22:30

€10,00

Accordeonvereniging Animato is 50 jaar jong en dat gaat gevierd worden!

Op zaterdag 9 november 2019 verzorgt Animato een jubileumconcert in samenwerking met vocalist Marijn Ouwehand.

Het concert begint om 20:00 uur en vindt plaats in de Waterstaatskerk, Deldenerstraat 18 te Hengelo. De zaal is open om 19:30 uur en de toegang bedraagt 10 euro (t/m 12 gratis).

Animato viert haar jubileum met een groots concert met alle vier orkesten. Voor de pauze brengen zij een mix van klassieke en moderne nummers waarmee in de afgelopen jaren grote successen zijn behaald tijdens nationale en internationale festivals. Na de pauze barst het feest los met muziek die iedereen kent van bijvoorbeeld radio en televisie, en muziek uit de vijftig jaar dat de vereniging bestaat. Vocalist Marijn Ouwehand begeleidt daarbij de orkesten, wat het feest compleet zal maken.

Marijn Ouwehand is behalve (jazz-) vocalist ook zangdocent, componist, dirigent, en bassist. Hij heeft opgetreden op de Zwarte Cross, is lid van een musicalvereniging en heeft als jazzvocalist opgetreden in binnen- en buitenland met o.a. Cor Bakker, Mike Boddé, Bert van den Brink en vele anderen.

In 1969 werd het accordeonorkest Animato opgericht door afgescheiden leden van Belzona. Grote afwisseling tussen het lichtere en zwaardere repertoire en concerten waarbij muzikale gasten werden uitgenodigd waren en zijn nog steeds kenmerkend voor de vereniging. Stap voor stap werd het muzikale niveau verhoogd. Enkele hoogtepunten waren de tangoconcerten, het concert ‘AccordeONgewoon’ (de naam zegt het al), deelname aan diverse concoursen en het Orgelconcert uit 2008. Dit jaar namen zelfs twee orkesten deel aan het World Music Festival in Innsbruck.

Animato is een bloeiende accordeonvereniging met 40 leden, verdeeld over vier orkesten. Het Klein Orkest en Tussenorkest staan onder leiding van Ellen Zijm, het Groot Orkest en Projectorkest onder leiding van Nico-Jan Beckers. De orkesten hebben een oplopend speelniveau. Het Projectorkest is hierbij van wisselende samenstelling en wordt per concert of concours samengesteld uit leden van het Groot Orkest, eventueel aangevuld met externe belangstellenden.

Voor meer informatie kijkt u op www.animatohengelo.nl.

Gegevens

Datum:
9 november, 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10,00

Organisator

Accordeonvereniging Animato Hengelo
E-mail:
info@animatohengelo.nl
Website:
www.animatohengelo.nl

Locatie

Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
Hengelo, Overijssel 7551 AG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
074-2425659