Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia viert 160-jarig bestaan met jonge pianist Evander Eijsink uit Hengelo als solist

december 2 @ 20:00 - 22:00

vrij

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo viert dit jaar onder leiding van dirigent Luís Andrade haar 160-jarig bestaan met 2 feestelijke concerten: op vrijdagavond 1 december in de Grote Kerk te Almelo en op zaterdagavond 2 december in de Stadhuishal in Hengelo.
Op het programma staan Synfonia van Jacques Reuland, Rhapsody in Blue van Gershwin en de 9e symfonie van Dvořák.
De Synfonia is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan gecomponeerd door Jacques Reuland. In de Rhapsody in Blue treedt als solist Evander Eijsink, een jonge en zeer getalenteerde pianist uit Hengelo op.

Evander Eijsink (2008) raakte op jonge leeftijd al in de ban van de piano en bleek een natuurtalent. Zijn passie en toewijding hebben hem inmiddels vele concerten, concoursen en masterclasses opgeleverd in zowel binnen- als buitenland.
Zo trad hij op bij de DWDD, Radio 4, het Grachtenfestival en het International Chaimber Music Festival in Wassenaar en met Lucas & Arthur Jussen op de Uitmarkt in Amsterdam. Deze coachten hem een jaar lang in het kader van een project.
Evander volgde de jong talenten opleiding aan het Conservatorium Den Haag bij M. van Gent.

U bent van harte welkom een van deze concerten bij te wonen. Er is geen toegangsprijs, wel wordt een vrije gift bij de uitgang op prijs gesteld. www.ksocecilia.nl

Gegevens

Datum:
december 2
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
vrij

Organisator

Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia
E-mail:
secretaris@ksocecilia.nl
Website:
www.ksocecilia.nl

Locatie

Stadhuis Hengelo
Burgemeester van der Dussenplein 1
Hengelo, 7551 EB
+ Google Maps