WAK – over amateurkunst in Hengelo

logo paars

WAK17; Voor het elfde jaar op rij wordt de amateurkunst gevierd in onze stad; talloze verenigingen en initiatieven zijn tijdens het lange weekend te vinden in de binnenstad. Een rijk programma wordt jaarlijks aangeboden.

Amateurkunst brengt mensen bij elkaar, haalt talenten naar boven, verbindt mensen aan elkaar en aan de stad.

Voor de eerste keer zal het Weekend Amateur Kunst in 2017 plaatsvinden in september. We gaan het culturele seizoen openen. Dat biedt kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

We staan naast onze centrale kunstuitingen dit jaar ook voor participatie en community-art. Met andere woorden, niet alleen productgericht werken maar ook procesgericht. Met bestaande groepen maar ook met nieuwe mensen, meestal in (klein) groepsverband of via een organisatie,  die behoefte hebben zich te verbinden aan anderen waarbij kunstuitingen (dans, beeldende kunst, muziek maken, theater, zang etc) worden ingezet en/of uitgangspunt zijn. Amateurkunstenaars dat zijn u en ik, wij hebben vaardigheden, kennis en hopelijk ook de mogelijkheid om mensen te ondersteunen waar nodig, blij te maken, iets te leren, bij elkaar te brengen waar stilte is. Kunst (maken) is een prachtige vorm om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Om met elkaar in gesprek te raken en waar nodig meer te betekenen wanneer dat gewenst of noodzakelijk is.

Kunst verbindt; dat laten we zien bij de WAK én ook bij onze projecten die nog door zullen lopen.

RAAM!KUNST; nieuw dit jaar! 53 winkels in de binnenstad bieden hun etalage aan om beeldende kunst van amateurkunstenaars te plaatsen gedurende een maand. Hulde aan de winkeliers!! In sommige winkels wordt er zelfs BINNEN geëxposeerd. Bij alle winkeliers is per eind augustus de route beschikbaar middels een speciale flyer.

We zijn al volop bezig met alle voorbereidingen. Blijf onze facebookpagina volgen; www.facebook.com/wak.hengelo

Op de openingspagina van deze website kunt de folder openen waarin het hele programma vermeld staat. Maar….er is alweer heel wat bijgekomen. WAK17 blijft zich doorlopend ontwikkelen en groeit in aanbod.

Prachtige samenwerkingen worden gesmeed en uitgevoerd. We weten inmiddels dat je via WAK jezelf als organisatie/groep- kunt laten zien. Maak daar gebruik van!

Nieuw en toegevoegd zijn:

12 september Bibliotheek Hengelo MEET & GREET de kunstenaars van Thiems Inn ouderendagopvang tijdens de koffie v.a. 10.15 uur. In de bibliotheek is de hele maand september de expositie van hun werken. Inspirerende mensen, inspirerende verhalen.

14 sept JBWJB Brasserie So Nice: opening WAK vooraf en na de officiële openingshandeling en voor Route 074.

16 sept: Coverband The Spring vervalt wegens ziekte. Sing a Long neemt het over!! dank!

17 sept: Al Hayat met buikdans fushionshow, UNIQUE – jongerenband van Popschool- vervangt op zaterdag The Spring, hoe gaaf!

DJ Lucas Benjamin draait v.a. 14.00u weer, t.o. De 2 Wezen. Supergave DJ gecombineerd met eigentijdse dans door/van/met/voor jongerendansgroepen van X-dance.

THE HITMEN, een project van TRO en Drumschool Jan ter Maat in het Prins Bernhardplantsoen op zaterdagmiddag om 14.30u.

Slagwerkgroep CLATCH  van de Eendracht/Excelsior t.o. De Appel op zaterdagmiddag.

Mocht je er nog niet bij staan of wil je alsnog meedoen?

Neem contact met ons op want zoals je ziet….er kunnen er altijd nog bij tot dat het pas bewezen is dat we echt helemaal uit ons jasje barsten.

En wat nu als het regent? Dan gaan we met man/vrouw en macht door en voornamelijk op binnenlocaties zoals o.a. onze HoofdBinnenLocatie het Rabotheater. Hierover wordt op 12 september uiterlijk een besluit genomen.

(VOEGEN