WAK – over amateurkunst in Hengelo

logo paars

WAK18; Voor het twaalfde jaar op rij wordt de amateurkunst gevierd in onze stad; talloze verenigingen en initiatieven zijn tijdens het lange weekend te vinden in de binnenstad. Een rijk programma wordt jaarlijks aangeboden.

Amateurkunst brengt mensen bij elkaar, haalt talenten naar boven, verbindt mensen aan elkaar en aan de stad.

Weekend Amateur Kunst 2018 vindt plaats van 7 t/m 10 juni. 

We staan naast onze centrale kunstuitingen dit jaar ook voor participatie en community-art. Met andere woorden, niet alleen productgericht werken maar ook procesgericht. Met bestaande groepen maar ook met nieuwe mensen, meestal in (klein) groepsverband of via een organisatie,  die behoefte hebben zich te verbinden aan anderen waarbij kunstuitingen (dans, beeldende kunst, muziek maken, theater, zang etc) worden ingezet en/of uitgangspunt zijn. Amateurkunstenaars dat zijn u en ik, wij hebben vaardigheden, kennis en hopelijk ook de mogelijkheid om mensen te ondersteunen waar nodig, blij te maken, iets te leren, bij elkaar te brengen waar stilte is. Kunst (maken) is een prachtige vorm om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Om met elkaar in gesprek te raken en -waar nodig- meer voor elkaar te kunnen betekenen.

Kunst verbindt; dat laten we zien bij de WAK én ook middels onze projecten die door  lopen.

We zijn al volop bezig met alle voorbereidingen. Blijf onze facebookpagina volgen; www.facebook.com/wak.hengelo

Dit jaar zullen in het kader van STORK 150 jaar ook diverse evenementen worden gehouden waaraan amateurkunstenaars meedoen.

Night of the Proms zal gehouden worden op 14, 15 en 16 september 2018. Prachtig concert met/voor/door amateurkunstenaars, orkesten, koren en zo meer.

kijk op: https://www.schouwburghengelo.nl/theater/stork-150-jaar-the-proms/14-09-2018-20-00/

Groot theaterspektakel ook in het kader van Stork 150 jaar aan de Laan van Zuid. Speeltijd: 21 augustus- 23 september.